JAX Materiaalipankki

JAX-Yhtiöt Oy ja JAX-Urakointi Oy brändiohjeisto ja markkinointimateriaalit

Jaxin kaikessa viestinnässä sovelletaan tätä visuaalista ohjeistoa. Viestinnän yhtenäisyyden saavuttamiseksi ohjeistoa tulee noudattaa sekä ulkopuolelta tilatussa materiaalissa että talon sisällä toteutetussa viestinnässä.

JAX-Yhtiöt ladattavat materiaalit

JAX-Urakointi ladattavat materiaalit

PNG | PDF

PNG | PDF

PNG | PDF

Värit

Päävärimme ovat keltainen ja musta. Ohessa määritelty viralliset värit ja väriarvot. Käytä aina näitä väriarvoja kaikissa sähköisissä ja painetuissa materiaaleissa.

Musta
Verkossa musta on hieman alle 100% mustan.

Printissä laajoissa väripinnoissa käytetään CMYK-väreistä ”lämmintä mustaa”, jossa 100% mustan musteen lisäksi lisätään hieman muita värejä syventämään väriä. Leipäteksti ladotaan aina 100% mustalla.

Keltainen
Hieman oranssiin rikottu keltainen, älä käytä 100% keltaista. Verkossa voi käyttää kahta eri sävyä ja huomaamatonta liukua laajoissa pinnoissa.

Printissä aina sama CMYK-arvo, ei liukuja.

Apuvärit

Käytä apuvärejä harkiten korostamaan eri sisältöjä. Ensisijainen apuväri on raikas sininen.

Keltainen:
RBG 255 222 47
CMYK 0 10 90 0
HEX: #ffde2f
Musta:
Lämmin musta: CMYK: 0 30 30 100
Täysmusta: CMYK 0 0 0 100
Web-värit:
Musta (syvä harmaa): HEX: #141414
Web oranssi: HEX: #fdca33
Web keltanen: HEX: #ffde2f
Web sininen: HEX #0092f5

Typografia

Yhtenäinen typografia on tärkeä osa visuaalista ilmettämme. Sekä painetussa materiaalissa että verkossa käytetään Glober-kirjasinperhettä. Glober on persoonallinen, pehmennetty geometrinen groteski, joka istuu hyvin Jaxin puhekieliseen viestintätapaan. Glober-perheellä on hyvä luettavuus sekä verkossa, että painetussa materiaalissa ja 9 eri vahvuutta mahdollistaa monipuolisen käytön.

Glober-perheeseen kuuluu yhteensä 18 leikkausta. Taittotyössä kontrasti luodaan käyttämällä ohuita ja raskaita leikkauksia, sekä lisäksi kursiiveja. Pääsääntöisesti pääotsikot ladotaan Heavy-leikkauksella, väliotsikot Bold-laikkauksella ja leipäteksti Regular-leikkauksella. Verkossa käytetään vain näitä kolmea leikkausta, taittotöissä kaikki 18 leikkausta on käytössä. Verkossa kursiivia vältetään, korostukset väreillä ja leikkauksen vahvuudella.

Sähköisessä materiaalissa (sähköpostipohjissa, muokattavissa kirjeissä) ei voi käyttää Glober-perhettä. Sen sijaan käytämme Tahoma-kirjasinta.
Fallback Web-määrittely: Tahoma, Geneva, sans-serif;

Kuvitus

Käytämme kuvituksena rakennusalaan liittyviä detaljikuvia ja laajoja, luovempia kuvia. Peruskuvapankkikuvitusta ja geneerisiä kuvia tulee välttää – kuviksi valitaan visuaalisesti kekseliäämpiä, hauskempia ja näyttävämpiä otoksia. Nyrkkisääntönä ihmisten pitää näyttää oikeilta ihmisiltä, eikä malleilta, miljöö pitää olla mahdollinen Suomessa ja kuvien tulee olla teknisesti erittäin laadukkaita. Esimerkiksi siluettikuvat, tarkennuksen syvyydellä leikkivät kuvat, kertovat ihmiskuvat ja kuvamanipulaatiot ovat mieleemme.

Kuvitukset voidaan tintata musta-keltaisiksi tai harmaasävyisiksi.

Painotuotteet

Yhtenäinen yritysilme ulottuu myös toimistolla tehtyyn viestintämateriaaliin. Käytä aina virallisia kirjepohjia ja lomakkeita ja vältä luomasta omia. Sähköpostisikampanjoita varten on käytössä uutiskirje-templatet, sähköpostikuittauksiin tulee sisällyttää logotyyppi.

Glober-kirjasinperhettä ei voi käyttää sähköisessä materiaalissa, käytä sen sijaan Tahoma-perhettä.

Käyntikortit

Käyntikortit painetaan laadukkaalle, päällystetylle kartongille. Logotyypin voi korostaa lakkapinnalla.

Flyeri